الیاف هالو

لزوم حلاجی الیاف هالو و موارد استفاده از آن

الیاف حلاجی

آشنایی با انواع الیاف هالو

یکی از محصولات تولید شده از الیاف پلی استر؛ الیاف توخالی و میان تهی به نام الیاف هالو می باشند. این الیاف دارای خاصیت ارتجاعی و برگشت پذیری بالایی هستند. به این معنی که بر اثر فشار متراکم نشده و به حالت اولیه‌ی خود برمی گردند. این ویژگی باعث شده الیاف هالو برای استفاده در صنایع مختلف به عنوان پر کننده بسیار مطلوب و مناسب باشند. صنایع تولید کالای خواب، مبلمان، پوشاک، عروسک دوزی، صنایع بی بافت و… مهمترین صنایع مصرف کننده‌ی الیاف هالو هستند. الیاف هالو در دو نوع سیلیکون دار و غیر سیلیکونی تولید می شوند. در واقع بعد از تولید الیاف هالو، برای نرمی و لطافت بیشتر و همچنین براق شدن الیاف به آنها روغن سیلیکون می زنند. این دسته از الیاف هالو سیلیکون دار برای کالاهایی مناسب هستند که نرمی و لطافت از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور مثال می توان به انواع عروسک ها، کالاهای خواب مانند لحاف، تشک، بالش و… اشاره کرد. در صورتی که در فرایند تکمیلی از روغن سیلیکون استفاده نشود، الیاف حاصل را الیاف خشک می نامند. از این الیاف در صنایعی استفاده می شود که زبری و خشن بودن الیاف خیلی مطرح نیست و صرفا پر کردن و حجیم بودن الیاف مد نظر قرار دارد. انواع پشتی های و نشیمن مبلمان های راحتی با این نوع الیاف خشک پر می شوند. ضد قارچ و ضد کپک بودن، ضد حساسیت و آلرژی، نرمی و لطافت زیاد، وزن کم و سبک بودن، قابلیت شستشو با آب و مواد شوینده، مقام در برابر سرما و گرما، قابلیت جریان هوا در میان الیاف، قیمت مناسب و همچنین ضد بو و ضد تعریق بودن از مهمترین مزایای الیاف هالو و نیز دلیل محبوبیت زیاد این الیاف می باشد.

دسته بندی الیاف توخالی

الیاف هالو دارای دسته بندی های متفاوتی می باشد. به طور مثال؛ با توجه به مواد اولیه الیاف در سه نوع ویرجین، ریسایکل و سمی ویرجین دسته بندی می شوند. خوبی الیاف هالو این است که قابلیت بازیافت و استفاده‌ی مجدد را دارند.الیاف هالو همچنین از نظر نرمی و خشکی به دو نوع سیلیکون دار (نرم) و غیر سیلیکونی (خشک) تقسیم بندی می شوند. الیاف هالو نرم کیفیت و قیمت بالاتری دارند و نوع مصرف آنها نیز متفاوت است. یکی دیگر از تقسیم بندی های الیاف میان تهی بر اساس نوع بسته بندی و عرضه‌ محصولات می باشد. الیاف هالو در انواع مختلفی بسته شده و در بازار عرضه می شوند. از جمله این موارد می توان به الیاف هالو خام، الیاف حلاجی شده، الیاف توپی و الیاف لایی اشاره کرد. البته کاربرد هر کدام از این الیاف متفاوت است.

الیاف هالو خام

الیاف هالو با دو روش صفحه رشته ساز و نفوذ دی اکسید کربن تولید می شوند. در صورتی که بعد از تولید عملیات تکمیلی؛ حلاجی الیاف هالو انجام نشود، اصطلاحا آنها را الیاف خام می گویند. این دسته از الیاف خوراک اولیه‌ی بسیاری از صنایع هستند. یا اینکه به سایر کشورها صادر می شوند. الیاف هالو خام در بسته بندی های 250 کیلو گرمی که اصطلاحا عدل نام دارند عرضه می شوند. البته برای تولید الیاف هالو از مواد اولیه‌ی مختلفی استفاده می شود و از این نظر الیاف خام با یکدیگر تفاوت زیادی دارند.

الیاف هالو

الیاف هالو

الیاف توپی

در صورتی که حلاجی الیاف هالو با استفاده از دستگاه های حلاجی توپی کن انجام شود ؛ محصول به دست آمده شبیه به تیله ها و توپ های خیلی ریز خواهد بود. این کار باعث می شود الیاف متراکم تر شده و خاصیت ارتجاعی و فنری بودن آنها دو برابر شود. از این رو هدف از حلاجی الیاف هالو و تولید الیاف توپی؛ استفاده از این نوع الیاف در تولید بالش ها، کوسن ها و انواع مبلمان می باشد. زیرا الیاف توپی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و حالت اولیه‌ی خود را به خوبی حفظ می کند. به همین دلیل این نوع الیاف هالو در کالاهای مرغوب با کیفیت مانند بالش و مبلمان که حفظ حالت بسیار مهم است؛ به کار می روند.

الیاف هالو توپی-

الیاف هالو توپی

حلاجی الیاف هالو

حلاجی کردن به معنی جدا کردن الیاف کوتاه از یکدیگر است. با این کار الیاف متراکم و سفت از هم جدا شده و نرم تر، حجیم تر و پفکی می شوند. در قدیم حلاجی کردن الیاف با روش های دستی انجام می شد. امروزه با استفاده از دستگاه های مخصوص؛ حلاجی کردن انواع الیاف کوتاه به راحتی انجام می گیرد.دستگاه ها و ماشین آلات حلاجی با دو روش حجمی و وزنی تغذیه می شوند. در روش تغذیه‌ی حجمی؛ الیاف بر اساس حجم وارد دستگاه می شوند. اما در روش تغذیه‌ی وزنی؛ الیاف وزن شده و وارد دستگاه حلاجی می شوند. با توجه به اندازه‌ی واحد ریسندگی یک تا چند تغذیه کننده مورد استفاده قرار می گیرند. به این ترتیب سرعت عمل دستگاه ها افزوده می شود.در دستگاه های حلاجی، میخ های فولادی تیزی نصب شده که خار نام دارند و به الیاف ضربه می زنند و آنها را از هم باز می کنند. در ابتدای مسیر عبور الیاف؛ این خارها درشت هستند و به تدریج خارها ظریف و نازک می شوند.حلاجی الیاف هالو نیز به وسیله‌ی دستگاه های مخصوص و ماشین آلات حلاجی انجام می شود. بر اثر حلاجی الیاف هالو از هم جدا شده و به عبارتی زده می شوند. این الیاف آماده استفاده در صنایع پر کردنی هستند و معمولا در بسته بندی های 30 کیلو گرمی در بازار عرضه می شوند.

الیاف هالو حلاجی شده

الیاف هالو حلاجی شده

الیاف لایی

در صورتی که حلاجی الیاف هالو انجام نشود و الیاف به صورت رولی تولید شوند، محصول به دست آمده را الیاف هالو رولی می گویند. این الیاف به صورت متری و در سطوح نامنظم تولید می شوند. اندازه و ضخامت رول ها متفاوت است و با توجه به نوع کاربرد عرضه می شوند. این رول ها شبیه به طاقه های پارچه هستند و به صورت متری خرید و فروش می شوند. الیاف هالو رولی کاربردهای بسیار فراوانی دارند. عمده ترین مصرف الیاف هالو رولی برای ساخت انواع فیلترها، عایق های حرارتی، عایق های رطوبتی، تولید کالای خواب مانند انواع تشک، بالش، لحاف و همچنین پوشاک زمستانی مانند پالتو کاپشن می باشد.

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “لزوم حلاجی الیاف هالو و موارد استفاده از آن

  1. علی اسکندری گفت:

    سلام
    روز به خیر
    توی اینستاگرام صفحه ای دارید برای بروز رسانی قیمت ها که روزانه قیمت داشته باشیم؟؟

  2. صبا رحیمی گفت:

    توی خونه هم میشه الیاف حلاجی کرد؟
    بعد اینکه این حلاجی مثل همون حلاجی های قدیماس؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *