الیاف هالو

روش های تولید الیاف هالو

الیاف هالو ویرجیل

الیاف هالو

الیاف پلی استر به دو دسته‌ی الیاف تو پُر (سالید) و الیاف تو خالی (هالو) تقسیم بندی می شوند. الیاف هالو همان طور که گفته شد تو خالی هستند و این فضای خالی با هوا پر شده است. این ویژگی باعث شده الیاف هالو خاصیت ارتجاعی و فنریت داشته باشند. از این رو هدف از تولید الیاف هالو؛ برای استفاده در صنایع پر کردنی مانند مبلمان، سرویس خواب و… می باشد. الیاف هالو به دو صورت حلاجی شده و توپی در بازار عرضه می شوند. الیاف توپی متراکم تر بوده و خاصیت ارتجاعی بهتری دارند. دلیل آن ایجاد الیاف به شکل توپ و تیله های ریز در زمان حلاجی است. در این دسته از الیاف جریان هوای بیشتری اتفاق می افتد. الیاف هالو توپی برای استفاده در انواع بالش و کوسن های مبلمان مناسب هستند. الیاف هالو حلاجی شده نسبت به الیاف توپی حجیم تر و پر پف تر هستند. در واقع الیاف هالو را با استفاده از دستگاه های مخصوص حلاجی می کنند. الیاف حاصل بسیار نرم و پفکی هستند. این دسته از الیاف نیز برای پر کردن و استفاده در لحاف، انواع پالتو و کاپشن و… مناسب می باشند.

روش تولید الیاف هالو

تولید الیاف هالو با دو روش کلی انجام می گیرد. اولین روش برای تولید الیاف هالو؛ استفاده از صفحه های رشته ساز است. این صفحات دارای یک دماغه و یک روزنه در مرکز خود هستند. شکل روزنه باعث می شود الیاف میان تهی شده و یا اینکه در سطح مقطع خود دارای یک یا چند منفذ باشند. به طور معمول سطح مقطع الیاف هالو به صورت مدور است. در برخی از موارد نیز سطح مقطع غیر مدور خواهد بود. در این صورت الیاف هالوی تولید شده را میان تهی پروفیلی می گویند.در این روش الیاف هالو در ضخامت ها و طول های مختلف تولید می شوند. الیاف حاصل از این روش به صورت معمولی و یا سه بعدی هستند. الیاف معمولی به عنوان لایی در انواع کاپشن ها و پالتو ها استفاده می شوند. اما الیاف سه بعدی خاصیت برگشت پذیری و فنریت بیشتری نسبت به الیاف معمولی دارند. از این رو برای استفاده در انواع بالش، کوسن، مبلمان و… که برگشت به حالت اولیه خیلی مهم است؛ مناسب می باشند. در این روش تولید الیاف هالو، گرانول ها وارد دستگاه خلاء می شوند و به مدت 12 ساعت در آنجا می مانند. در این مرحله به علت کاهش فشار دستگاه؛ رطوبت موجود در مواد نیز کاهش می یابد. مواد خشک شده به وسیله‌ی قیف وارد اکسترودر می شوند. در این مرحله گرانول ها بر اثر حرارت ذوب می شوند و توسط مارپیچی به نام ماردون به سمت فیلترهای اسپین بیم می روند. مواد مذاب با فشار از صفحات رشته ساز که به شکل سردوش هستند؛ عبور می کند. الیاف حاصل را برای مراحل تکمیلی و انجام کشش به سایر بخش ها هدایت می کنند. در نهایت الیاف هالو تولید شده برش خورده و در اندازه های مشخص بسته بندی می شوند. در روش دیگری که برای تولید الیاف هالو به کار می رود؛ با استفاده از نفوذ گاز دی اکسید کربن در حین فرآیند ریسندگی الیاف هالو تولید می شوند.

انواع الیاف توخالی

برای تولید الیاف هالو از سه نوع ماده اولیه‌ی گرانول پالایشگاهی و خالص، مواد بازیافتی و همچنین ترکیبی از مواد بازیافتی و گرانول های خالص استفاده می شود. با توجه به اینکه از کدام ماده‌ی اولیه در تولید الیاف هالو استفاده شده باشد، سه نوع مختلف از الیاف به دست می آیند. همان طور که گفته شد گرانول های پالایشگاهی خالص و مرغوب هستند. به همین دلیل الیاف تولید شده با این ماده اولیه؛ بسیار با کیفیت و مرغوب هستند و به تبع آن قیمت بیشتری نیز دارند. در ضمن الیاف حاصل؛ بسیار شفاف و سفید رنگ هستند. این دسته از الیاف را الیاف هالو ویرجین می نامند. این الیاف با کیفیت؛ با استفاده از دستگاه های رشته ساز تولید می شوند. نوع دیگری از الیاف هالو را با استفاده از مواد بازیافتی مانند انواع بطری های پت که برای بسته بندی انواع نوشیدنی ها از قبیل آب معدنی و نوشابه ها استفاده می شود؛ تهیه می کنند. مواد اولیه‌ی مورد استفاده در این روش نسبت به روش قبل از خلوص کمتری برخوردار هستند و الیاف حاصل را الیاف هالو ریسایکل می نامند. در نتیجه کیفیت و قیمت کمتری هم دارند. رنگ این الیاف نیز بر خلاف روش قبل کرم رنگ است. این الیاف به علت قیمت پایین و مقرون به صرفه بودن؛ معمولا برای پر کردن انواع عروسک، تشک و مبل مورد استفاده قرار می گیرند. سومین نوع الیاف هالو را با استفاده از مواد ترکیبی تهیه می کنند. به این ترتیب که درصدی از مواد را گرانول های پالایشگاهی و بقیه را مواد بازیافتی تشکیل می دهند. با این کار قیمت محصول کمتر می شود و کیفیت الیاف تولید شده نسبت به روش بازیافتی تا حدودی بهبود می یابد. به این ترتیب می توان قیمت و کیفیت را کنترل کرد. بنا به درخواست مشتری و موارد مصرف می توان درصد هر کدام از مواد را تغییر داد. الیاف ترکیبی را اصلاحا الیاف هالو سمی ویرجین می گویند.

الیاف هالو ریسایکل شده

الیاف هالو ریسایکل شده

 

 الیاف ویرجین

الیاف ویرجین

 

هرکدام از مواد اولیه‌ی مورد استفاده در تولید هالو الیاف مزایای مخصوص به خود را دارند.  به طور مثال گرانول های پالایشگاهی بسیار خالص، مرغوب بوده و رطوبت کمی دارند. بنابراین بخشی از مشکلات خط تولید مرتفع می شود. به علاوه ضایعات و دور ریز هم تولید نمی شود. بنابراین راندمان تولید نیز بالاتر می رود و همچنین خط تولید متوقف نمی شود و رشته های الیاف نیز قطع نمی شوند. در ضمن محصولات حاصل نیز بسیار با کیفیت هستند و نیازی به ضد عفونی کردن آنها نیست. الیاف هالو ویرجین از مقاومت بالایی در برابر حرارت و کشش برخوردار هستند. با استفاده از گرانول های خالص می توان الیاف هالو را با ضخامت های مختلف و حتی خیلی ظریف تولید کرد. استفاده از مواد بازیافتی نیز مزایایی دارد. از جمله اینکه با این کار بخشی از مواد مضر به محصولات مفید تبدیل شده و به محیط زیست آسیبی وارد نمی شود. به علاوه قیمت الیاف حاصل پایین تر است و در نتیجه کالای تولید شده نیز قیمت مناسب تری خواهد داشت.

تولید الیاف هالو با استفاده از صفحات رشته ساز-min

تولید الیاف هالو با استفاده از صفحات رشته ساز

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “روش های تولید الیاف هالو

  1. علی اسکندری گفت:

    سلام
    روز به خیر
    توی اینستاگرام صفحه ای دارید برای بروز رسانی قیمت ها که روزانه قیمت داشته باشیم؟؟

  2. روحبخش گفت:

    سپاسگذارم متن خوبی بود
    واقعا استفاده کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *